Rapport från demonstrationen

Torsdagen den 26/11 ordnade vi en protest vid Rinkeby-Kista stadsdelsnämnds möte. Syftet var att kräva av våra lokala politiker att de tar sitt ansvar och för vidare våra åsikter till sina kollegor i Stadsbyggnadsnämnden.

Ungefär hundra personer tågade från Rinkeby torg till Rinkebyskolans gård med trummor, banderoller och en symbolisk likkista för all samhällsservice som flyttats bort från byn.

Resultatet av mötet blev att nämnden efter hård utfrågning lovade att ställa sig bakom en oberoende utredning av ombyggnadskostnader, något som har saknats hittills. Nu hoppas vi att nämnden kommer ihåg vad den lovat.


Beslut om en eventuell rivning tas den femtonde december i Stadsbyggnadsnämnden. Men redan nu har Joakim Larsson och Kristina Alvendal gått ut i media och sagt att det kommer att byggas mobila ungdomsbostäder på platsen. Vad skönt att man kan bestämma sånt innan jobbiga nämndbeslut tagits! Mobila bostäder som byggs med tillfälligt bygglov är ingen långsiktig lösning utan ett försök att dribbla bort motståndet. Vi köper det inte.

Vi kommer att ha vårt nästa stormöte den 6e december. Vi samlas klockan ett på torget och går till någon lokal i närheten. Välkommen!

/ Rinkebyhusets vänner
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0