Kommentar till dagens DN-debatt om moskébygge i Rinkeby (se länk)

Pressmeddelande 2010-02-27
Vänsterpartiet Stockholms stad
  
På dagen DN-debatt skriver alla partier i Stockholms stad, utom Vänsterpartiet, att man funnit en plats för att bygga en moské i Rinkeby. Marken där det gamla förvaltningshuset låg.
 
Vänsterpartiet anser att det bör byggas en moské i Rinkeby, men det finns flera tänkbara platser. Vilken det slutligen blir anser vi ska bestämmas i samråd med alla de som bor i Rinkeby.
 
Vår invändning mot det här beslutet är att det, i vanlig ordning, inte har föregåtts av någon dialog med de människor som bor i Rinkeby.
Vi har många gånger kritiserat högeralliansen för att man pratar vitt och brett om dialog med Rinkebyborna och sedan gång på gång, sviker sina föresatser. I fallet med förvaltningshuset tog man bort 400 arbetsplatser och rev huset, trots stora protester och utan att ta några som helst hänsyn till lokala önskemål. Ett förslag som framfördes var att huset skulle bli en samlingsplats för sociala aktiviteter och ungdomslägenheter.
Dagens besked på DN-debatt är inget annat än spiken i kistan på en katastrofalt dåligt skött process.
 
Om högeralliansen ska kunna förbättra sitt skamfilade rykte när det gäller demokrati och man menar allvar med att vilja ha dialog med invånarna måste de backa från dagens utspel och snabbt bjuda in till ett möte för att diskutera hur marken vid gamla förvaltningshuset kan användas.
 
Vänsterpartiet har flera förslag på vart en moské skulle kunna upprättas och lägenheter byggas, men innan vi slår fast något beslut vill vi ha en ärlig och spännande dialog med de boende.
 
Det som hittills har hänt har minskat Rinkebybornas förtroende för politikerna i Stockholm. Det ligger i allas intresse att återskapa förtroendet.
 
Ann-Margarethe Livh, oppositionsborgarråd för Vänsterpartiet i Stockholms stad
 
Mer info:
Ann-Margarethe Livh 076 1229 103
 
Annie Olausson
Pressekreterare Vänsterpartiet Stockholms stad
Mobil: 076-12 29 519
E-post: annie.olausson@stockholm.se


Stormöte på söndag!

På söndag (23/2) ska vi planera de sista detaljerna inför vår stödfest nästa lördag (6/3). Välkommen till lokalen på Hällbybacken kl 19.00.
Behöver hjälp att hitta dit kan du kontakta oss per tel. eller maila till rinkebyhuset@hotmail.com senast på lördag.

Vi kommer att ha en miniutställning om allt som hänt och vad vi gjort hittills, samt diskutera vad vi kan och vill göra framöver. Sedan visar vi en dokumentärfilm som elever på Sundbybergs folkhögskola gjort om ockupationen.

Eteråt är det fest med massor av bra musik och Ska n´Ska live på scenen!

Vi ses!


Stödfest 6/3

Kära vänner, även om vi inte syns så finns vi! För någon vecka sen blev 7 personer delgivna misstanke om olaga intrång. Nu avvaktar vi beslut om åtal från åklagare med viss spänning.

Samtidigt planerar vi en stödfest för att samla pengar till böter och en del andra utgifter vi haft under resans gång. Redan nu kan vi utlova liveband, visning av en dokumentär om oss (!) mm, Vi återkommer med info om lokal etc

Ses!

/Rinkebyhusets vänner

RSS 2.0