Rapport #1 091113Hej alla!

 

Vårt första stormöte har nyss börjat och om du bor i området kanske du fortfarande hinner dit, så sluta läs nu och kom till huset för att bestämma vad det ska användas till.

 

För er andra kan vi berätta att vi idag har haft besök av kommunen. Det var ett gäng tjänstemän som kom för att prata med oss en stund. Något beslut om vad som ska byggas på marken efter rivningen är inte taget. Kommunen menar att man har tänkt fråga rinkebyborna vad som behöver byggas i området. Vi menar att man inte kan riva först och fråga sen.

 

Vi fick veta att rivningen inte är ett politiskt beslut utan ett beslut på tjänstemannanivå. Tjänstemännen har fått mandat av kommunen att besluta om fastigheten. De anlitade jätteföretaget WSP till att analysera kostnaderna av olika alternativ, och med företagets beräkningar som underlag beslutade man att det bästa var att riva. Vi ifrågasätter de här siffrorna. Enligt vilka prioriteringar är det för dyrt att bygga om? För dyrt för vem? Nybyggda lägenheter som passar in i Järvalyftets vision har inte vi som bor här råd med. På Bredbyplan, en annan adress i byn, står sedan ett år tillbaka ett tomt nybyggt hus som en påminnelse om det. Vem är det som prioriteras? Vem bygger man för? Vi fortsätter undra…

/ Rinkebyhusets vänner


Kommentarer
Postat av: Claudia Collazos

Lycka till med ockuperingen!

Det är på tiden att något görs åt slöseriet av tomma lokaler. Vad sägs om lite fler ungdomslägenheter???

Jag kommer definitivt att stödja er under helgens aktiviteter!

2009-11-13 @ 19:10:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0