Just nu! Förhandlingar med Polisen och Fastighetskontoret!

Just nu, måndag den 16 november kl 13:00, pågår förhandlingar med Polisen och tjänstemännen från Fastighetskontoret i Rinkebyhuset!(Rinkeby Allé 16-18). De hörde av sig runt 11 idag, och meddelade att de tänker komma för att få besked om när Rinkebyhusets vänner tänker lämna huset. Vi bad de komma till stormötet idag, men de har tvingat oss att ge de besked idag kl 13:00! Vårat svar idag tänker vara att den beslutande makten om när vi lämnar Rinkebyhuset ligger hos stormötena. Och än så länge har dessa bestämt att fortsätta ockupera för att kunna formulera kraven om vad vi vill att huset ska användas till. Det är endast stormötena som kan upplösa ockupationen! Kom alla kl 18.00 på nästa stormöte.

/Hälsn, Rinkebyhusets vänner 

Kommentarer
Postat av: Skåning

Grymt! Kämpa vidare

2009-11-16 @ 14:54:03
Postat av: Pensionär

Det skulle vara intressant att få veta den riktiga orsaken till V A R F Ö R de måste riva Nämndhuset. Är det ett företag som vill tjäna pengar på att riva? Det har inte kommit något konkret förslag vad som skall ske efter en rivning. Money, money, money, is so funny in the rich mens world......

"Att renovera kostar för mycket" -för vadå- är ingen orsak. Att riva ner och bygga nytt och tjusigt modernt, är fel för Rinkeby. Moderaterna i Stadshuset och i Stadsdelsnämnden har ingen som helst känsla för Rinkeby och dess unika invånare.

Politikerna har genom beslut eller att dom "stoppat huvudet i sanden" och inte tagit tag i Rinkebys framtidsplanering orsakat den segregation och sociala frustration som råder i Rinkeby. Under 3 år har Rinkeby nedmonterats på företag, service,nöjen, svenskhet och affärer, föreningsliv, äldreomsorg, bostäder och träffpunkter..Någon sorts anarki råder men från vilket håll? När politikerna inte bryr sej om Rinkeby och dess invånare i vanliga fall så behöver de heller inte riva ner Nämndhuset som bör fungera som bostad och mötesplats för unga, gamla, kreativa och ambitiösa människor. Frågan är VARFÖR Moderaterna har fått ideen om att riva, och bygga nytt, som ingen vill ha.

Är nämndens tjänstemän till för människorna eller är människorna till för nämndens tjänstemäns maktsträvan? Vart har demokratin tagit vägen i dagens Sverige?

2009-11-19 @ 21:01:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0