Kommentar till dagens DN-debatt om moskébygge i Rinkeby (se länk)

Pressmeddelande 2010-02-27
Vänsterpartiet Stockholms stad
  
På dagen DN-debatt skriver alla partier i Stockholms stad, utom Vänsterpartiet, att man funnit en plats för att bygga en moské i Rinkeby. Marken där det gamla förvaltningshuset låg.
 
Vänsterpartiet anser att det bör byggas en moské i Rinkeby, men det finns flera tänkbara platser. Vilken det slutligen blir anser vi ska bestämmas i samråd med alla de som bor i Rinkeby.
 
Vår invändning mot det här beslutet är att det, i vanlig ordning, inte har föregåtts av någon dialog med de människor som bor i Rinkeby.
Vi har många gånger kritiserat högeralliansen för att man pratar vitt och brett om dialog med Rinkebyborna och sedan gång på gång, sviker sina föresatser. I fallet med förvaltningshuset tog man bort 400 arbetsplatser och rev huset, trots stora protester och utan att ta några som helst hänsyn till lokala önskemål. Ett förslag som framfördes var att huset skulle bli en samlingsplats för sociala aktiviteter och ungdomslägenheter.
Dagens besked på DN-debatt är inget annat än spiken i kistan på en katastrofalt dåligt skött process.
 
Om högeralliansen ska kunna förbättra sitt skamfilade rykte när det gäller demokrati och man menar allvar med att vilja ha dialog med invånarna måste de backa från dagens utspel och snabbt bjuda in till ett möte för att diskutera hur marken vid gamla förvaltningshuset kan användas.
 
Vänsterpartiet har flera förslag på vart en moské skulle kunna upprättas och lägenheter byggas, men innan vi slår fast något beslut vill vi ha en ärlig och spännande dialog med de boende.
 
Det som hittills har hänt har minskat Rinkebybornas förtroende för politikerna i Stockholm. Det ligger i allas intresse att återskapa förtroendet.
 
Ann-Margarethe Livh, oppositionsborgarråd för Vänsterpartiet i Stockholms stad
 
Mer info:
Ann-Margarethe Livh 076 1229 103
 
Annie Olausson
Pressekreterare Vänsterpartiet Stockholms stad
Mobil: 076-12 29 519
E-post: annie.olausson@stockholm.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0