Nästa planeringsmöte för stödfesten!

Nu på tisdag 27/10 kl18 har vi nästa planeringsmöte för Rinkebyhusets stödfest i lokalen på Hällbybacken. Vi kommer att ha program hela dagen och kvällen, med bland annat debatt, filmvisning, dans och musik.


Alla som vill är välkomna att komma och bidra med sina idéer. Vill du hjälpa till som funktionär under kvällen kan du gärna anmäla dig per mail [email protected] eller SMSa hustelefonen 0760656444 så kontaktar vi dig.

/Rinkebyhusets vänner

Planeringsmötet flyttas till imorgon 20/10!

Mötet som skulle hållits idag i lokalen på Hällbybacken flyttas till imorgon kl18. De som inte hittar dit möts upp vid T-banan 17.45

/rinkebyhusets vänner

Planeringsmöte 19/10

I tisdags var det rättegång mot 6 av de 8 åtalade som greps förra året i november och är anklagade för olaga intrång. P.g.a. överklagan från de åtalade mot att de inte har fått någon offentlig försvarare så skjuts rättegången upp några veckor. De som anklagas riskerar dagsböter vilket vi alla betalar solidariskt tillsammans. En person har tidigare blivit dömd till dagsböter för olaga intrång.

I våras anordnade vi en stödfest och fick ihop ungefär hälften av det vi tror blir det slutgiltiga bötesbeloppet. Vi planerar en till stödfest på årsdagen av ockupationen, den 13 november - så håll ögonen öppna om tid och plats!

Nästa möte är tisdagen den 19 oktober kl 18.00 på lokalen på Hällbybacken i Rinkeby.

Alla är välkomna att engagera sig och stödja oss!

Vår demokratisyn - en demokrati för alla!

Snart har ett år passerat sedan Rinkebyhuset ockuperades av engagerade rinkebybor samt våra solidariska vänner. Idag är Rinkebyhuset rivet och på tisdag kl 9.00 kommer några utav ockupanterna att ställas inför rätta för att de vågade visa sitt engagemang och värnande om demokratin. Under det gånga året har rinkebybornas åsikter ignorerats och använts emot dem, allt för att driva igenom Järvalyftet, den plan som redan fanns för området. Att tusentals kronor av offentliga medel har använts till en Rinkebydialog, som sedan endast använts in moderaternas valpropaganda är inget annat än en skandal och hån mot demokratin.


Brist på respekt för demokratin och ingångna avtal har visat sig på alla nivåer under denna tid. Vårt löfte om att endast använda ickevåld besvarades av stormning av huset med fullt kravallutrustad polis. Vår överenskommelse med Torbjörn Johansson om att ge besked om våra krav för att lämna huset, resulterade i att vi slängdes ut i gryningen samma dag vi skulle ge vårt besked. Samme Johansson har sedan dess avskedats på grund av grumliga affärer med skattemedel. Rinkebydialogens, det forum där de boende själva skulle få göra sina röster hörda skulle sammanställas och analys publicerats. Detta har ännu inte skett, trots att det utlovats ske inom kort sedan början av året på Järvadialogens hemsida.  Kristina Alvendals löfte om att ta emot de hundratals namnunderskrifter som samlats in i protest mot beslutet om att riva huset, har ännu inte infriats.


Ockupanterna och hundratals rinkebybor med oss, ville inte att de gamla studentlägenheterna skulle rivas, eftersom de var i utmärkt skick, vi ville vara med och bestämma över vår stadsdel. Alvendal måste ha tyckt att dessa rinkebybor var otacksamma. Kunde de inte nöja sig med att rösta vart fjärde år, och däremellan hålla sina mångkulturella trutar? Hon och hennes allierade hade ju till och med varit generösa nog att erbjuda oss att ett framföra våra åsikter i Rinkebydialogen. Nej, Alvendal hade nog inte räknat med att vi ville ha ett reellt inflytande.


Nu, när valet är över misstänker vi att publiceringen av Rinkebydialogens analys aldrig kommer att ske. Det är ett hån, inte bara mot de 2500 deltagarna i dialogen, utan även mot demokratin. Alvendal borde skämmas. Rinkebyhus- ockupanterna däremot skäms inte – vi förstod hur det låg till redan för ett år sedan, och valde därför att försvara demokratin genom att ta saken i egna händer.


Dialogen, som vi valt att kalla monolog, var bara ett sätt att vinna tid och hålla rinkebyborna på mattan, tills grävskoporna gjort sitt jobb och valet var över. En annan metod som användes var att försöka tysta vår stadsdels muslimers önskan om att få ha kvar Rinkebyhuset, genom att lova dem att deras efterlängtade moské skulle byggas på samma plats . Alvendal vill få oss att tro att detta är det bästa sättet att tillmötesgå de boendes önskemål. Vi vet att det är ren manipulation och populism av den lägsta sorten.


Vi kräver

-att de åtalade frias

-att Rinkebydialogens analys publiceras och hörsammas av politikerna

-ett Rinkeby med jobb, bostäder, service och föreningslokaler för alla


/Rinkebyhusets vänner


RSS 2.0