Alvendals demokratisyn: Skjut först, fråga sen!

På Kommunfullmäktiges senaste möte 091214 hänvisade Kristina Alvendal  till Rinkebydialogen när hon fick en fråga om sin syn på demokrati, och på vilket sätt hon lyssnade till medborgarna. Att lyssna på boende som valt att gå sin egen väg för att fritt formulera sina krav ligger kanske inte i Alvendals intresse, men vi från Rinkebyhusets vänner frågar oss hur hon kan hävda att hon lyssnat till de tusen personer som involverats i Rinkebydialogen, när hon två dagar senare, på Fastighetsnämndens möte fattar rivningsbeslut innan dessa personer åsikter har analyserats klart. Hittills tycks Alvendals demokratisyn snarare sammanfattas med ”riv först, fråga sen” – väldigt snarlikt en mer känd fras…

 

Rinkebydialogen som blev en Rinkebymonolog

Vi i Rinkebyhusets vänner ser med stor spänning fram emot presentationen av Rinkebydialogens analys, kommer det finnas en enda person som uttrycker sin önskan om att Rinkebyhuset rivs? Vi har redan nu hundratals namnunderskrifter från personer som opponerar sig! Om detta inte anses vara tillräckligt många personer, kan vi dessutom hänvisa både till den samlade oppositionen och till jagvillhabostad.nu som ställt sig bakom vårt krav om att en oberoende utredning genomförs innan beslut tas kring husets framtid. Detta är en verklighet som Alvendal är väl medveten om, vilket sannolikt är orsaken till att hon valt att genomdriva rivningsbeslutet innan analysen av Rinkebydialogen är klar.

Rinkebydialogen, liksom hela Järvadialogen var aldrig menat som något annat än ett spel för gallerierna, där de boende i områdets önskan att påverka utnyttjas på ett särdeles bakslugt sätt för att ge sken av de erbjuds möjlighet att delta i den lokala demokratiprocessen. När besluten sedan fattas följer de en redan förutbestämd plan, utan att hänsyn tagits till ortsbornas åsikter eller önskemål.

 

Hörd eller överkörd?

Kristina Alvendal avfärdar oss i Rinkebyhusets vänner som ett fåtal individer som hemfaller åt kriminella handlingar, såsom ockupation. Vi anser inte att vi är den sortens kriminella personer som är en fara för samhället, däremot är vi en brokig skara bekymrade och engagerade människor som är beredda att göra det som krävs för att rinkebyborna ska få en chans att göra sina röster hörda, istället för att bli överkörda. Om en politiker i ett demokratiskt land som Sverige anser att det är ett problem att folk vill ha en verklig chans att framföra sina åsikter är det dags att byta yrke!

Kristina Alvendals agerande är ett hån, både mot de personer som visat sitt engagemang i Rinkebydialogen och mot demokratin som sådan! Vi kräver att hon tar emot våra protestlistor samt lyssnar på våra krav!

 

Rinkebyhusets vänner


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0