MANIFESTATION 15 DECEMBER HOS FASTIGHETSNÄMNDENS MÖTE!!!

Just nu!


MANIFESTATION UTANFÖR STADSHUSET DÅ FASTIGHETSNÄMNDEN TAR BESLUT OM RIVNING AV RINKEBYHUSET!

15 DECEMBER. MER INFO KOMMER INOM KORT! 

Kampen för att behålla Rinkebyhuset fortsätter! Politikerna och tjänstemännen har sagt att en renovering (för att bygga ett äldreboende!) skulle kosta runt 159 miljoner kronor. Därför menar de att det skulle vara billigare att riva och bygga nytt. Vi har undersökt frågan och kommit fram till att det skulle kosta runt 42-70 miljoner att renovera huset till billiga bostäder och lokaler till föreningslivet! Och det är detta Rinkebyborna behöver!


Vi kommer att ha vårt nästa evenemang den 15:e december, då fastighetsnämnden tar beslut om Rinkebyhuset. Samlingsplats kommer inom kort.  Kom och gör din röst hörd! Protestera mot rivningen!

Tillsammans är vi starka! Riv inte Rinkebyhuset!


Rinkebyhuset - ett hus åt alla!

/Rinkebyhusets vänner

Email: rinkebyhuset@hotmail.com Mobil: 0760656444


Bakgrund

Den 13 November ockuperade Rinkebyhusets vänner det gamla stadsdelsförvaltningshuset på Rinkeby Allé 18 som en protest mot att huset skulle rivas. Tyvärr blev vi utslängda av polis och ansvariga tjänstemän fredagen den 20 november. Vi höll stormöten i huset där rinkebybor själva bestämde vad huset skulle användas till. De mest berörda förslagen blev billiga bostäder och lokaler till Rinkebys föreningsliv.

Senaste demonstrationen den 26:e November hölls i Rinkeby Torg. Tillsammans tågade vi mot Rinkebyskolan där de lokala politikerna hade möte. Vi gick in på mötet med våra trummor, eldshow och banderoller på olika språk och lade fram våra krav om vad vi vill göra av huset.

 

Politikerna och tjänstemännens argument

Politikerna och tjänstemännen fortsätter att försöka dribbla bort vårt motstånd. De vill helt enkelt riva huset! De stödjer sina förklaringar främst på två argument:

Argument 1:

Att det finns asbest, PCB och andra gifter i huset som är miljöfarliga och kommer att spridas om huset renoveras.

Vårt svar:

Huset har redan renoverats 2 gånger tidigare. 1996 renoverades det från bostäder till ett förvaltningshus. 2002 renoverades den från ett förvaltningshus till ett ännu bättre förvaltningshus! Vad hände med de farliga gifterna då?! Fanns de inte i huset? Asbest och PCB behöver inte vara farliga om de väggar eller takplattor där dessa sitter inte rivs. Detta skulle inte vara nödvändigt om man byggde om till t.ex. billiga bostäder. Dessutom kan man som man gjorde i tidigare renoveringar miljösanera utan att det blir miljöfarligt.

Argument 2:

Att enligt Micasas rapport och kostnadsförslag så skulle det vara billigare att riva och bygga nytt än att renovera huset. Micasa hävdar att det skulle kosta runt 159 miljoner kronor med att renovera huset till ett äldreboende.

 Vårt svar:

Vi vill ha billiga bostäder och lokaler till föreningslivet. Inte ett äldreboende! Detta minskar kostnaderna för en renovering rejält. Enligt en utredning som vi gjort skulle en renovering för billiga bostäder och lokaler till föreningslivet kosta runt 42-70 miljoner kronor!


Gå med i kampen för att behålla Rinkebyhuset! Du behövs!

Kontaktinfo:

www.rinkebyhuset.blogg.se

Email: rinkebyhuset@hotmail.com

Mobil: 0760656444


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0